Хокеј со ХК Вардар на ТВ Скопје 1982

hk-vardar-skopje-hokej-hockey-1982

Во архивите на YouTube, поточно каналот на Skopsky Fandango, може да се најде прекрасна стара емисија за хокејот во Македонија, од 1982 година.

Спортската редакција на Телевизија Скопје снима и емутиваше интермецо од хокеарскиот клуб ХК Вардар Скопје.

Секако, емисијата се снимаше на легедарното лизгалиште Кале.

Одговорен уредник: Васил Тоциновски

Уредник: Димитрија Павловски

Организатор: Ѓорѓи Темелковски

Тон: Ѓорѓе Билбиловски

Светло: Павле Кардалевски

Камера: Диме Пејовски

Режија: Драгољуб Савевски

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Reddit
VK