You are here:

admin

Кој е Стив Стаиос? Новиот генерален директор на Сенатори Отава и претседател на хокеарските операции

Стив Стаиос беспрекорно премина од истакната играчка кариера до истакната улога во управувањето со хокејот.…

Лизгалиштето под Кале – Денес руинирано и запуштено

Едно од најпосетуваните места во Скопје во 70-тите и 80-тите години, лизгалиштето кај Кале, денес…

Хокеј со ХК Вардар на ТВ Скопје 1982

Во архивите на YouTube, поточно каналот на Skopsky Fandango, може да се најде прекрасна стара…

Отворено лизгалиштето во СЦ Борис Трајковски

Од Спортскиот центар „Борис Трајковски“ информираат дека од утре (петок) започнува со работа лизгалиштето. Вратите…

Хокеј на мраз и на 56 години

Легендата на македонскиот хокеј, Ѓорѓи Грчев, се’ уште е активен во чешкиот тим Баса

По 5 години пауза, Металург повторно во Долењске Топлице

По 5 години пауза, ХК Металург Скопје повторно ќе присуствува на традиционалниот турнир во инлајн…

50 ГОДИНИ ХОКЕЈ НА МРАЗ ВО МАКЕДОНИЈА – Лебедова хокеарска песна на Скопје Макотекс

Хокеарската бајка во Македонија траеше во текот на 70-те години и до средината на 80-те.…

Ветераните ќе ги одмерат силите со Словенци во Скопје

Хокеарскиот тим на ветераните од Македонија утре, петок во ледената арена при СЦ Борис Трајковски…

50 ГОДИНИ ХОКЕЈ НА МРАЗ ВО МАКЕДОНИЈА – Чешко-скопската школа донесе успех

Покрај изградбата на отвореното лизгалиште, на македонската хокеарската воденица одеше и фактот што повеќе семејства…