You are here:

Историја

Хокеј со ХК Вардар на ТВ Скопје 1982

Во архивите на YouTube, поточно каналот на Skopsky Fandango, може да се најде прекрасна стара…

Хокеј на мраз и на 56 години

Легендата на македонскиот хокеј, Ѓорѓи Грчев, се’ уште е активен во чешкиот тим Баса

50 ГОДИНИ ХОКЕЈ НА МРАЗ ВО МАКЕДОНИЈА – Лебедова хокеарска песна на Скопје Макотекс

Хокеарската бајка во Македонија траеше во текот на 70-те години и до средината на 80-те.…

50 ГОДИНИ ХОКЕЈ НА МРАЗ ВО МАКЕДОНИЈА – Чешко-скопската школа донесе успех

Покрај изградбата на отвореното лизгалиште, на македонската хокеарската воденица одеше и фактот што повеќе семејства…

50 ГОДИНИ ХОКЕЈ НА МРАЗ ВО МАКЕДОНИЈА – СП во Скопје – почеток на златното хокејско доба

Во средината на 60-тите години од минатиот век градот Скопје ја доби организацијата на Светското…

Ѓорѓи Грчев – хокеар со богата историја

Малкумина знаат дека пред 30 и повеќе години Скопје имаше еден од најсилните хокеарски клубови…

Хокеј на мраз во училиштен двор

Првиот неофицијален натпревар во хокеј на мраз е одигран во Скопје, во февруари 1962 година,…