You are here:

Блог

Кој е Стив Стаиос? Новиот генерален директор на Сенатори Отава и претседател на хокеарските операции

Стив Стаиос беспрекорно премина од истакната играчка кариера до истакната улога во управувањето со хокејот.…

Лизгалиштето под Кале – Денес руинирано и запуштено

Едно од најпосетуваните места во Скопје во 70-тите и 80-тите години, лизгалиштето кај Кале, денес…

Хокеј со ХК Вардар на ТВ Скопје 1982

Во архивите на YouTube, поточно каналот на Skopsky Fandango, може да се најде прекрасна стара…

Хокеј на мраз и на 56 години

Легендата на македонскиот хокеј, Ѓорѓи Грчев, се’ уште е активен во чешкиот тим Баса

50 ГОДИНИ ХОКЕЈ НА МРАЗ ВО МАКЕДОНИЈА – Лебедова хокеарска песна на Скопје Макотекс

Хокеарската бајка во Македонија траеше во текот на 70-те години и до средината на 80-те.…

50 ГОДИНИ ХОКЕЈ НА МРАЗ ВО МАКЕДОНИЈА – Чешко-скопската школа донесе успех

Покрај изградбата на отвореното лизгалиште, на македонската хокеарската воденица одеше и фактот што повеќе семејства…

50 ГОДИНИ ХОКЕЈ НА МРАЗ ВО МАКЕДОНИЈА – СП во Скопје – почеток на златното хокејско доба

Во средината на 60-тите години од минатиот век градот Скопје ја доби организацијата на Светското…

Ѓорѓи Грчев – хокеар со богата историја

Малкумина знаат дека пред 30 и повеќе години Скопје имаше еден од најсилните хокеарски клубови…

Хокеј на мраз во училиштен двор

Првиот неофицијален натпревар во хокеј на мраз е одигран во Скопје, во февруари 1962 година,…